Ciasto Rafaello

Składniki:

Masa:
2 bite śmietany śnieżki
1 śmietana kremówka (300-400 ml) 30%
2 białe czekolady (małe tabliczki)
2 paczki wiórek kokosowych (150g)

Tabliczki czekolady należy zetrzeć na tarce.

Śmietanę należy podgrzewać na małym ogniu i dodawać powoli czekoladę (musi się dobrze rozpuścić)

Do ostudzonej śmietany dodać wiórki kokosowe i miksując dodać dwie śnieżki.

Biszkopt należy przekroić na pół i wylać połowę masy, położyć “górę” biszkopta i wylać resztę masy i posypać wiórkami kokosowymi.

Wstawić do lodówki i odczekać min 2 godziny.

Palce lizać!
Plus upieczony biszkopt – najlepiej z 5-ciu jajek.

This entry was posted in Ciasta.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>